- Arkada techniek

Nieuwe techniek voor ingegroeide nagels

De Arkada Methode nagelregulatietechniek is breed inzetbaar bij allerlei nagelproblemen.

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Het wordt met regelmaat toegepast, wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. Een ingroeiende nagel komt veel voor, zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Helaas is het veelal onbekend dat er diverse behandelmethoden voor deze aandoening zijn. Een drastische ingreep als het verwijderen of deels verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.

Patiënten voelen direct verlichting na één behandeling, wat in de meeste gevallen voldoende is om de problematiek het hoofd te bieden. Gewoonlijk is één behandeling voldoende, echter in sommige situaties is een maandelijkse controle afspraak nodig. Tijdens de controle afspraak is het mogelijk dat een kleine aanpassing wordt uitgevoerd, zodat het optimale resultaat kan worden behaald. Het aantal controles hangt af van het type, de convexiteit (de kromming van de nagel) en mate van groei van de nagel.

Wij behandelen niet bij (Contra-indicaties) neoplasia (kanker) en onychatrophia (atrofie van de nagels).
De procedure wordt uitgevoerd door Claudia Matthijssen, Medisch Pedicure. Zij is getraind en gespecialiseerd Specialist I & II the gree Arkada Methode in het behandelen van ingroeiende nagels. Het is belangrijk dat u de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Uw inzet draagt bij aan het resultaat.

Adrian Arkada heeft dit mooie instrument, “de teenstabilisator” ontwikkeld, waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld. In feite is de tenenstabilisator het extra paar handen voor de specialist. Met behulp van speciale “lepeltjes” wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd. Natuurlijk worden alle instrumenten, “lepeltjes” en de teenstabilisator” zelf, gedesinfecteerd na elke behandeling. U mag gerust contact met ons opnemen  voor meer informatie of  een vrijblijvende afspraak maken met Pedicure Praktijk Roosendaal.

 

Deze  revolutionaire methode is effectief en bijna altijd pijnloos.  Geen scherpe, ruwe oneffenheden meer. Deze techniek is toe te passen bij veel soorten probleemnagels. Het ziet er natuurlijk uit en is bijna niet te onderscheiden van uw eigen nagel. Dus gewoon een mooie nagel.

De behandeling bestaat uit 4 fases:

  1. Thuis voorbehandelen met de speciaal ontwikkelde Arkadaserum
  2. De behandeling in de praktijk
  3. De nabehandeling thuis met de Arkadaserum
  4. Na controle

 

Soms is het nodig om de voet - tenen te ondersteunen, hiervoor werken we samen met Podotherapie een stap vooruit.

Deze techniek kan o.a. ingezet worden bij:

  • zwakke nagels
  • ingegroeide nagels
  • tunnelnagels
  • traumanagels
  • stootnagels

 

Ingroeiende nagels
Arkada Serum